2017. szeptember 28., csütörtök

Szt. Mihály napja

Mi történik a természetben Szt. Mihály idején? 

Hogy átfogóbb képet kapjunk erről az időszakról, a nyár közepétől Szt. Mihály napjáig tekintsük át a természet változásait!

A nyári napforduló idején, néhány napig egy helyben marad a Nap. Augusztustól-októberig 6 órával lesznek rövidebbek a nappalok!

Szt.Mihály napját szept. 29-n ünnepeljük.

Érdemes megfigyelni, hogy ebben az időben a Teliholdnak pirosas színe van. Szokták úgyis nevezni hogy "Szüreti-Hold".

A hullócsillagok augusztustól már jellemzőek. Ez a remény képe is egyben. Valamit kívánhatunk magunknak!
A hullócsillagok Meteorok. Alkotóelemük a vas. Tehát a hullócsillagok által Vas kerül ide a Földre!
A vérünkben szintén nagyon fontos a megfelelő mennyiségű vas! Az vas szoros összefüggésben van a Nap erejével! Így ad a vas a szerveinknek erőt! A vas a vörösvértestekben található meg, mégpedig a magjukban.

Mondhatjuk azt is, hogy egy állandó Nap-ragyogás van a vérünkben! Bennünk sugárzik, és erővel tölt meg bennünket!
A Ferrum-Phosphoricum jól passzol a korunkhoz!

Minél több belső (vas) erőnk van, annál könnyebben tudunk a félelemmel és az aggodalmainkkal megbirkózni!

Mi történik eközben az állat és növényvilágban? 

Nyáron az elemi erők még kinn élnek, de a fény lassan visszahúzódik, és augusztustól kezdve az elemi erők már a Föld belsejében lesznek aktívak.

Ebben az időszakban már a madarak énekét sem halljuk.
Az Ég és a vizek tisztábbak lesznek.

Csak a kiválasztottak maradnak itt! A gyümölcsök megérnek(meghalnak), sok állat elpusztul.
A magok viszont maradnak! Magukban hordozzák a Nap erejét, és magukkal viszik az új Életet a következő évbe!

Az újjászületés és az elmúlás egyidejűleg van jelen.

Ez az időszak különösen jó arra hogy a tudatosságunkat megerősítsük! Hiszen ránk is a természet erői hatnak, ahogy ebben az időszakban az elemi erők belül, a Föld mélyén hatnak, így nekünk is ez a megfelelő idő arra, hogy a tudatunk mélyére koncentráljunk!



                                   Mihály Arkangyal





Mihály Arkangyalt úgy ábrázolják, hogy a sárkány Mihály alatt van, a tekintetével az Arkangyal pedig a jövőbe néz!

Ő a mai korunk Szelleme!-azaz ő irányítja és kíséri a mai kor emberét. Mit jelent ez? Új, cselekvésre késztető erőt hoz el nekünk! Megtanítja az embereket gondolkodni! 

1879-től van közöttünk, 354 éven keresztül marad velünk. Előtte Gabriel Arkangyal kísért bennünket.

Szt. Mihályhoz a Nap bolygó tartozik. Szeptember végén a Nap a Mérleg jegyében áll. (a mérleg Szt. Mihály egyik szimbóluma)

A régebbi korokban az emberek függtek az emberek a körülményeiktől. Hová, milyen családba születtek...Ez a függő helyzet, a családtól, nemzetiségtől, vallástól, kezd elmúlni.
Ahol ez nem így alakul, ott felüti a fejét a a gonosz( rossz,békétlenség..), mert ez már nem illik bele a mai kor szellemébe!

Mindent újra át kell gondolni! Erről szól az Üzenet! Át kell gondolnunk, és meg kell újítanunk  a szociális kapcsolatokat! Tegyük fel a kérdést, hogy "Mit üzen nekünk?" ! Gondolkodjunk!


Ő a legfőbb Arkangyal.Ő volt az, aki kiűzte Ádámot és Évát a Paradicsomból! Az Édenkertben Ádám és Éva még egy  volt a körülötte levő világgal. A kiűzetés után létrejött a poláris világ.

Jó és Rossz harca! A Kígyó a kezdetektől a Édenkert része!
Igazából az Ember úgyis a jó irányban haladt, a gond csak az volt, hogy még korai volt neki ez a megtapasztalás. Ezért lettek a polaritásba száműzve.

Ez az út vezet az Önmegismeréshez. Ez a  Paradicsomban nem lett volna lehetséges!

Mihály-Fényhozó
Lucifer-Bukott Angyal


                                                            Az üzenet:

A szellemi világban nincs szabadság!! Ezt csak a Földön tapasztalhatjuk meg, itt dolgozhatunk vele! De igazából még mindig nem jutottunk el odáig, hogy itt a Földön szabadok legyünk! A szabadság a felelősségről szól!

A kor embere viszont már nagyon szorosan iderögzült a Földhöz! Túlságosan materializálódtunk! Ha az önző, egoista gondolatokon keresztül közelítjük meg a szociális kérdéseket, akkor az egészet csak szétromboljuk! Az ítélkezéssel szintén ezt érjük el!

Az összes kérdés, ami a fejlődésünkről szól, Mihály Arkangyal szellemiségéhez passzol! Ezeket a gondolatokat belsővé kell tennünk! A bennem levő "sárkányt" , nekem kell megfognom, és irányítanom!

Mihály Arkangyal nem szól közbe! Nekünk embereknek kell aktívnak lennünk! (Régen elég volt csak imádkozni "Kérjetek és megadatik!", ma már ez nem elég, nekünk kell megtenni az első lépést!)
Nem akarja-és nem is fogja-megspórolni nekünk a nehézségeket! -mert az ember csak a nehézségek leküzdésével tud szellemileg növekedni!
Az akaratunk által tudjuk elindítani a változásokat!

Az üzenet egyértelmű: Vagy a magam kezébe veszem a sorsom irányítását, vagy a sors veszi kezébe az életemet!

Nem maradhatunk egy helyben a fejlődésben!
A mai korban NEM! A mai időkben menni kell ( a szellemi fejlődés útján). Aki megáll, az lecsúszik!

Meg kell tanulnunk elhatárolni magunkat a külvilágtól, és a saját utunkat járni!


A gonosz erők , azok szellemi lények. Ők voltak azok, akik szembehelyezkedtek a Teremtő akaratával. Ezért vannak ők itt velünk a Földön.

Régen mi emberek egyek voltunk a természettel. Manapság már teljesen ellene vagyunk!
A természeti erőknek nincs dolguk a gonosz erőkkel. A gonosz csak ránk tud hatni, a természetre nem. Ezért tudunk egyre lejjebb csúszni!

A materialista Egoizmus,(önzés) nagyon erős manapság. Mindent csak magunknak akarunk!

Szt. Mihály mérleget tart a kezében. Ez egyrészt a belső egyensúlyt jelképezi, másrészt leméri hogy mi az amit elértünk ebben az életünkben.

Összefoglalva tehát: Amit és a belső erőmmel nem tudok meglépni, az a probléma önállósítja magát! Le kell győznünk a gonoszt, de megölni nem tudjuk! -a feladatunk, hogy kordában tartsuk, és MI fogjuk a póráz végét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése